utorak, 11. lipnja 2013.

SINA GEL SET

Pošto su mi u zadnje vrijeme zbog zdravstvenih problema nokti jako krhki pa se listaju i pucaju do mesa (što zna biti jako bolno), odlučila sam prije nekih mjesec i po dana isprobati SINA početnički set za geliranje.

Set sadrži :       
1)  Primer u kutijici (koji je zapravo gel baza, tako da ga ne zamjenite sa klasičnim primerom)
2) Clear gel (ja ga koristim kao builder)
3) Pink gel (jako prozirna i slabo vidljiva nijansa roze, gotovo kao clear)
4)Bijeli gel za french ( malo je gušći ali lako se nanosi)
5)Završni sjaj (nanosi se kao lak za nokte, a takva mu je i forma)

Način nanošenja:
Nakon pripreme nokta, stavljam primer gel baza, clear gel za produžavanje na šablone i bijeli french (može se raditi produžavanje i sa pink gelom). Zatim slijedi velikodušna količina cleara kao builder i nakon oblikovanja, završni sjaj. Ja za zadnji sloj gela znam staviti pink jer ublaži bijelu boju frencha i doprinese prirodnijem izgledu nokta.

Prednosti i mane:
Prednost mu je niska cijena, french bijeli gel je gust i može lijepo poslužiti za produžavanje, završni sjaj je zadovoljavajuć ukoliko se jako pazi na nanošenje.
Nešto slabije prijanja za nokat i kraće traje od kvalitetnijih gelova (nisam sigurna koliko je to do gela a koliko do mene :), ali brojne cure tvrde isto). Zna se razliti do zanoktica što posebno vrijedi za završni sjaj. Pink gel mi se čini potpuno nepotreban pošto nema gotovo nikakvog pigmenta u sebi.
Sve u svemu, traje u prosjeku do dva tjedna. Ukoliko želite privremeno učvrstiti svoje prirodne nokte ili im dati vremena da izrastu ispod gela, to je prava stvar za vas. Za izgled salonski njegovanih noktiju bih preporučila ipak malo kvalitetniji gel.

Napominjem da su mi ovo prvi noktići i da je meni bilo bitno samo oblikovati nokte na mjestima gdje su popucali (označeno crvenim) i dobiti prirodan izgled (da se baš ne primjeti iz aviona da su gelirani).


2 komentara: